Welkom op de site van Saguna’s, kennel voor dalmatische honden. De betekenis van saguna is "possessed of good qualities" (begiftigd met goede eigenschappen/kwaliteiten). Dat is wat wij zien in de dalmatische hond, een hond die over een heleboel goede eigenschappen beschikt. En bovendien wat we streven mee te geven aan de toekomstige Saguna’s puppy’s.

Met de komst van onze reu Spike, is begin 2001 een wens in vervulling gegaan en is de liefde voor het ras, de dalmatische hond, verder gegroeid. In 2004 werd Phoebe (Namara’s Ain’t She Sweet) geboren. Zij is de stammoeder geworden van Saguna's. In 2007 is haar eerste nestje op de wereld gekomen, waarvan we Lizzy (Saguna's Miss Imani Izzi) hebben aangehouden. Suzy (Lovinda's Indian Princess) hebben we in april 2009 opgehaald in Noorwegen, zij is onze eerste bruin gevlekte dalmatische hond. Wij zullen slechts af en toe een nestje fokken uit liefhebberij, dat in de huiskamer zal opgroeien. Gezondheid en karakter zullen hierbij voorop staan.

Wij zijn lid van de Nederlandse Club voor Dalmatische Honden en fokken volgens de door hen opgestelde reglementen. Dit houdt onder meer in dat de honden waarmee wordt gefokt, zijn getest op HD en op gehoor. Ook zullen de puppy’s een gehoortest ondergaan (BAER-test).
 
Op dit moment wonen Phoebe en Suzy met mij in Oeganda. Voorlopig zijn er geen plannen voor een nestje.

We hopen dat u veel plezier beleeft aan onze site. Mocht u vragen hebben, stelt u ze gerust, we geven u graag antwoord.

Met vriendelijke groeten,

Elise van der Neut